Ga terug
+ servings

Gekonfijte bokkenschenkel

Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 1 dag
Bereidingstijd: 4 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 Bokkenschenkels
  • 1 liter Ganzenvet

Voor de pekel

  • 200 gram zeezout
  • 40 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel gemalen peper
  • 2 tenen knoflook (geperst
  • 1 eetlepel verse tijm

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pekel in een kom. Wrijf de schenkels in met de pekel en bind ze in plastic folie of doe ze in een plastic bak die je af kunt sluiten. Laat de schenkels een nacht in de koelkast liggen.
  • Spoel de schenkels af en leg ze 2 uur in het water om te ontzouten. Ververs het water ieder half uur.
  • Verwarm de oven voor op 95°C. Dep de schenkeltjes droog en leg ze in een casserole in het ganzenvet. Laat de schenkels 4 uur in de oven langzaam gaar worden.
  • Haal de schenkels uit het vet en leg ze in een ovenschaal. Zet de grill van de oven aan en zet de oven op 180°C. Leg de schenkels onder de gril en draai ze een paar keer tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

Notities

Schep als de schenkeltjes gaar zijn een lepel (of twee) vet uit de pan en bak daar aardappeltjes in de schil in!
 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @fijnsmaak of tag #fijnsmaak!