Ga terug
+ servings

Eendenborst met honingsaus

Afdrukken
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • 3 a 4 stronken witlof
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • een beetje boter
  • peper zout, nootmuskaat

Instructies

  • Begin met de witlof. Maak de stronken schoon, snij desnoods een deel uit de kern als je daar niet van houdt. Bak de stronken kort in wat boter zodat ze rondom kleuren. Strooi er zout, peper en nootmuskaat over. Doe er een scheut water bij met wat citroensap en stoof de witlof met een deksel op de pan in 15 à 20 minuten gaar.
  • Laat een pan goed heet worden en leg de eendenborst met de velkant naar beneden in de pan. Draai het vuur laag en laat de eendenborst 10 à 11 minuten rustig bakken. schep eventueel een beetje vet eruit als het wat veel wordt. Bestrooi de bovenkant hierna met peper en zout en draai de eendenborst om. Bak deze 5 à 6 minuten. Het vlees moet binnen rosé zijn, dat is het lekkerste.
  • Snipper de twee sjalotjes en laat deze in een pan met wat boter langzaam bruin worden. Doe hier 2 eetlepels honing bij en kook dit 2 minuten in. Doe er daarna 2 eetlepels witte wijnazijn bij en kook dat nog 1 minuutje mee.
  • Snij de stronken witlof in de lengte in tweeën of vieren. Snij de eendenborst in de lengte doormidden en daarna in plakjes. Maak de borden op door de eend uit te leggen in de lengte en de witlof in een waaier. Bedruip de eend met de honingsaus.

Notities

Serveer met aardappelkroketten of pasta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @fijnsmaak of tag #fijnsmaak!