Ga terug
–+ servings

Gegrilde asperges en gevulde lamsschouder

Afdrukken
Totale tijd: 2 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 lamsschouder ontbeend.
  • 1 flinke wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 flinke ui
  • boter
  • een glas witte wijn
  • een pot fond
  • een bouquet garni bosje kruiden bestaande uit laurier, salie, peterselie en tijm
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels paneermeel
  • witte asperges geschild

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden. Maak een pasta van de peterselie, knoflook (serieus, niet te veel doen anders overheerst het) en de paneermeel. Vul de schouder hiermee en vouw de schouder dicht en bind hem op met binddraad.
  • Snij de wortel en bleekselderij in stukken en de ui in ringen. Wrijf de schouder in met zout en peper en braad hem aan in wat boter. Doe de groente erbij en braad ook dat even kort aan. Blus af met de witte wijn en doe er de fond bij. Breng het aan de kook
  • Doe de botten en het bouqet garni in de bouillon en schuif de pan met deksel onderin de oven. Kijk om het half uur even hoe het gaat, het moet heel zachtjes koken, dus zet gerust de oven halverwege wat lager. Na 1.5 uur a 2 uur is het vlees gaar. Als de kerntemperatuur tussen de 60 a 65 graden is, dan is de schouder klaar.
  • Verhit voor de asperges een grillpan. kijk even hoe groot de asperges moeten zijn om ze overdwars in de grillpan te kunnen leggen en snij de onderkanten tot zover af. Halveer de asperges daarna in de lengte en grill de asperges 5 minuten aan elke kant.

Notities

Snij de schouder in plakken en verdeel de asperges op een bord. Overgiet het eventueel met wat saus. Serveer er een aardappelpuree of Pommes Duchesses bij, iets van die strekking.
Tip: planning is natuurlijk key, maar als je niet helemaal uitkomt met het grillen van de asperges en de eindtijd van de schouder dan kun je de schouder gerust afgedekt even laten staan voor je hem aansnijdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @fijnsmaak of tag #fijnsmaak!