Ga terug
+ servings

Paddenstoelenrisotto

Afdrukken
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde paddenstoelen in dikke plakken gesneden
  • een courgette gehalveerd en in plakken
  • een paar klontjes boter
  • 150 gr risotto of zilvervliesrijst (lees: een flinke kop)
  • 3 tenen knoflook fijngesneden.
  • een paar takjes verse tijm uiteraard alleen de blaadjes, je hoeft hier niet te zuinig mee te zijn
  • het kleinst mogelijke bekertje crème fraîche
  • een handvol verse peterselie
  • een glas droge witte wijn

Instructies

  • Kook de rijst tot deze net niet gaar is. zet de pan weg om verder te garen.
  • Verhit boter in een koekenpan en doe een deel van de paddenstoelen erin. Bak ze op hoog vuur, blijf het doorscheppen tot alle vocht verdampt is en de paddenstoelen karameliseren. Herhaal dit met de andere delen paddenstoel. Je doet het in delen om ervoor te zorgen dat de paddenstoelen niet gaan stoven in plaats van bakken.
  • Bak de of courgette aan en doe dan de paddenstoelen erbij. Roer de knoflook en de tijm erdoor en laat dit even doorwarmen. Doe de wijn erbij en kook dit in.
  • Doe er nu de crème fraîche bij, draai het vuur wat lager tot alles nét kookt. Giet de rijst af en roer dit door dit mengsel. Schep op en strooi er peterselie overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @fijnsmaak of tag #fijnsmaak!