Ga terug
+ servings

Mosselen

Afdrukken
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • een zakje boerensoepgroente
  • 1 ui in ringen
  • 2 tenen knoflook geplet
  • een scheut olijfolie
  • een glas witte wijn
  • een handvol verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Spoel de mosselen en zoek ze even uit, haal de kapotte er tussenuit. Wil je héél zeker zijn? "pest" de mossel even door op de schelp te tikken, als hij dicht gaat dan is het goed.
  • Verhit de olie even in een grote pan en fruit kort de ui, knoflook en soepgroente.
  • Doe de mosselen in de pan en blus af met het glas wijn.
  • Laat de mosselen een paar minuten koken tot ze omhoog komen. Schud ze om en kook nog een paar minuten door. Daarna zijn de mosselen klaar. Strooi er wat gehakte peterselie over. Zo'n citroentje staat ook leuk, maar is op zich niet nodig.

Notities

Dien de mosselen direct op met patat of stokbrood en wat jij lekker vindt aan sausjes en smeersels.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @fijnsmaak of tag #fijnsmaak!