Ga terug
+ servings

Mosselen met zeekraal en lamsoor

Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • een bakje zeekraal
  • een bakje lamsoor gehakt
  • 1 ui in ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • een scheut olijfolie
  • een glas van een strakke witte wijn bijvoorbeeld Sauvignon Blanc
  • een handvol verse peterselie fijngehakt
  • een handvol versie salie fijngehakt

Instructies

  • Spoel de mosselen en zoek ze even uit, haal de kapotte er tussenuit. Wil je héél zeker zijn? "pest" de mossel even door op de schelp te tikken, als hij dicht gaat dan is het goed.
  • Verhit de olie even in een grote pan en fruit kort de ui, knoflook, alle groente en het grootste deel van de kruiden. Bewaar wat kruiden voor de garnering.
  • Doe de mosselen in de pan en blus af met het glas wijn.
  • Laat de mosselen een paar minuten koken tot ze omhoog komen. Schud ze om en kook nog een paar minuten door. Daarna zijn de mosselen klaar. Strooi er wat gehakte peterselie en salie over.

Notities

Dien de mosselen direct op met patat of stokbrood en wat jij lekker vindt aan smeersels. Laat de sausjes eens staan, de mosselen hebben meer dan genoeg smaak van zichzelf.