fbpx

Fijnsmaak.nl begon in eerste instantie als een weblog over wijn, eten, smaak en dat soort dingen. Tegenwoordig is het mijn bedrijf van waaruit ik schrijf over wijn en culinaire zaken. Dat doe ik voor deze site, maar ook voor anderen.

Over Kor

Het begon om heel precies te zijn in de Hintamerstraat. Zoek maar op. Mijn partner en ik liepen daar spontaan een wijnwinkel binnen. We bedachten ter plekke dat we wel eens “Een echt wijnadvies” wilden bij een diner dat we aan het voorbereiden waren. Dus liepen we naar binnen…

Het bleek de doos van Pandora. De voorkeuren voor wijn werd beter (anderen zeggen: snobbiger) en de fascinatie groeide tot het punt kwam: hier ga ik meer mee doen! Ik begon met een WSET 2 cursus en volgde -met succes- een opleiding tot professioneel gastronoom-sommelier aan de Academie voor Gastronomie.

Een wijnblog…

Webloggen is iets dat ik al sinds 2003 doe. Het begon met websites in frames, het schrijven van aangedikte columns en incrowd “meetings” wat als excuus diende om bier te drinken met z’n allen. Er kwamen weblog-awards waar men maar doorging over “de kracht van het weblog” en we zagen de eerste sociale media opkomen en weer vergaan.

Het bloggen ging verder met het etaleren van zaken die ik deed als front-end developer tot quasi-humoristische beslommeringen van een vrijwilligerswerkvakantie. Maar nu dus wijn en thee! En eten en theorieën over smaak. Of de ontstaansgeschiedenis van Sherry. Of thee.

Papiertjes

Die doos van pandora dus. Ik ben nu officieel Gastronoom-Sommelier, level 3. Dat houdt in dat ik een aantal CIGE erkende diploma’s heb op het gebied van gastronomie en sommeliers-vaardigheden én WSET level 3 heb gehaald. Vrij snel na dat diploma kwam voor mij de vraag “Ok, en nu?” Ik heb een jaar lang mijn ziel en zaligheid in die opleiding gegoten, wat ga ik verder doen?

Plannen

Er zijn mensen die dingen willen gaan doen en er zijn mensen die gewoon doen.

Helemaal waar en er is een planning!

  • Dit najaar (oktober 2020) begin ik met de opleiding voor thee-sommelier
  • Ik wil een echte koksopleiding volgen.
  • Ik wil ooit nog eens WSET 4 halen.

Wat doe je verder?

Sinds maart 2020 heb ik me aangemeld bij de KVK. Ik ben nu aantal workshops aan het ontwikkelen en ik werk samen met bedrijven waarbij ik meedenk over campagnes op social media of hun wijnbeschrijvingen toets en herschrijf zodat het lijkt alsof ze van een echt mens komen :).

Lees daar meer over bij mijn pagina samenwerken.

Vragen, opmerkingen of suggesties?

Neem contact op!

Contact

met Fijn/Smaak

Iets te melden? Iets te vragen? Een grootse levenswijsheid te delen? Laat het me gerust weten door het contactformulier hiernaast in te vullen. Ik probeer altijd binnen een werkdag antwoord te geven!