06 133 83 955 kor@fijnsmaak.nl

Nieuw: Patron 2018, de eerste bewaarwijn in NL

Je weet, ik ben idolaat van Nederlandse Wijnen. Niet voor niets deden we een fietstocht langs Nederlandse Wijngaarden (met nog een tocht in de planning, Corona Volente) en ik ben ook hysterisch aan het fangirlen over een wijndomein van een van mijn oud-studiegenoten. Maar kortgeleden ontving ik onderstaand bericht! Meer info vind je bij de Wijnmakers

Nederlandse wijnen doen het goed. Steeds meer restaurants hebben Nederlandse wijn op de kaart, wijntoerisme in eigen land neemt toe en het regent onderscheidingen. De liefhebber weet al langer dat wijnproeven op de plek waar de wijn wordt gemaakt de ultieme wijnbeleving is. En laat De Wijnmakers daar nu bij uitstek heer en meester in zijn. 

Een bezoek aan De Wijnmakers in Wierden is sfeer, warmte dankzij open vuur tussen de wijnranken en finesse. Want de drie jeugdvrienden Rob Kleinsman, Jeroen Ziel en Robert Spenkelink maken fraaie wijnen die gastronomisch ingezet kunnen worden. De wijnen van De Wijnmakers herken je aan het sprekende logo: drie figuren met een wijnvat, -tros en fles. Witte en rode wijnen die namen dragen als Maître, Chef en nu dus Patron. Diep donker en krachtig kruidig. Gevoed en gevormd door Twentse gedrevenheid en gerijpt op Frans eikenhout. 

Afgelopen zondag 15 november lanceerden De Wijnmakers Patron 2018, de baas onder hun wijnen. Exclusief voor de liefhebber. Gebotteld om te bewaren. Gemaakt om van te genieten als de wijn daar zelf rijp voor is. Patron is de baas. 

En met deze nieuwe wijn en bewaarfilosofie introduceren de drie jonge gasten uit Overijssel meteen een uniek concept.  Voor 75 euro koop je namelijk niet alleen een Magnum fles met 1.5 liter rode Nederlandse kwaliteitswijn maar ook een tienjarig exclusief lidmaatschap van de Patron-club.  

Patron 2018 is een rode bewaarwijn die de potentie heeft om zich de komende tien jaar nog verder te ontwikkelen zolang liefhebbers de fles laten liggen. Samen met De Wijnmakers proeven leden jaarlijks net zo lang totdat Patron 2018 op dronk is. 

De rode wijn van cabernet noir en cabernet cortis heeft een alcoholpercentage van 14,1%.

Patron 2018 heeft een beperkte oplage en is verkrijgbaar met eigen flesnummer in luxe doos inclusief naslagboekje. 

Kor Bras

Ik ben Kor, eigenaar en schrijver op fijnsmaak.nl. Een keertje binnenlopen bij een wijnwinkel is inmiddels uitgemond in een ware obsessie met wijn, thee en gastronomie. Vond je dit artikel leuk? Volg me – via een van de links hieronder – en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *