06 133 83 955 kor@fijnsmaak.nl

Wijn

Wijnkit, de lekkerste thuiscursus van Nederland!

Sinds kort heeft Wijndivas de Wijnkit gelanceerd! Ik schreef mee aan de theorie en recepten voor de serie Wijn & Spijs. Lees er gauw meer over!

Chips & Champagne! Of 3 bubbels die net zo lekker zijn.

Sinds kort heb ik de Wijn-Spijs Bijbel van Victoria Moore in mijn bezit. Op een gegeven moment ga ik met zo'n medium de meest ordinaire dingen opzoeken. Wat moet ik drinken bij een bezorgpizza, of kant-en-klaar-chinees met babi pangang? Wat voor wijn bij bruine bonen...

Lees meer

Mosselwijn 2019: Albariño

Afgelopen weekend begonnen The International Albariño Days (1 tot en met 5 augustus). We kunnen natuurlijk met ruim 1.300 verschillende druivenrassen een driejarig rooster maken en elke dag voor een druif uitroepen, maar deze kwam mij wel uit.

Lees meer

Wijnfavoriet: Sulayr

Het zal de meesten niet ontgaan zijn, in de periode 2018-2019 volg ik de opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier bij de Academie voor Gastronomie. Een onderdeel van deze opleiding is dat we een fictief restaurant opzetten met een wijnkaart met een bepaald thema....

Lees meer

kalfswangen en sauvignon blanc

Het is eigenlijk bevreemdend dat er in een land met zoveel melkvee als Nederland zo weinig kalfsvlees gegeten wordt. Misschien komt het door de aaibaarheidsfactor van de beesten, ik weet het niet. Maar feit blijft: zonder kalf geen melkkoe…

Lees meer

Servus! Een Oostenrijk-proeverij bij Wijn bij Stijn

's-Hertogenbosch is een zegen voor de wijnliefhebber. Je kunt elk weekend wel weer een proeverij, een wijn-spijswandeling, een wijnmakersdiner of een of ander foodfestival bezoeken. Ik hou ervan. Onlangs bezocht ik een proeverij bij een van mijn vaste plekken: Wijn...

Lees meer

Dag Asperges, hoi mosselen!

Het is 24 juni geweest, dus het Aspergeseizoen is weer voorbij. Maar dat betekent ook: de mosselen zijn weer terug! Ik ben getrouwd met een Zeeuw, dus ja, probeer daar maar eens aan te ontkomen.

Vroeger at je mosselen alleen met de R in de maand, dit was voornamelijk voordat gekoelde transporten bestonden. Tegenwoordig is dat niet echt van toepassing, maar we laten de mossel met rust tijdens het paarseizoen. In het voorjaar dus. En hoewel ik gek ben op het aspergeseizoen, kijk ik toch ook altijd wel weer uit naar de mosselen. Gewoon klassiek bereid, zeker in het begin. Die variaties zijn voor later.

Lees meer

4 x Dikke Vette Chardonnay (en kaas!)

De proefgroep kwam weer bij elkaar. Het thema voor deze maand? Dikke Vette Chardonnay. Daar konden we wat mee! Vier man kochten elk hun eigen interpretatie op "Dik" en "Vet". Het resultaat? Een hele dikke, vette avond. Chardonnay wordt ook wel de slet onder de druiven...

Lees meer