06 133 83 955 kor@fijnsmaak.nl

Artikelen

Wijnkit, de lekkerste thuiscursus van Nederland!

Sinds kort heeft Wijndivas de Wijnkit gelanceerd! Ik schreef mee aan de theorie en recepten voor de serie Wijn & Spijs. Lees er gauw meer over!

WSET 3 studietips: Kaarten

WSET 3 studietips: Kaarten

Een belangrijke basis voor je wijnstudie zijn het kennen van kaarten. Je krijgt er geheid een aantal vragen over op je examen, maar kaarten doen meer voor je. Door de kaarten te leren, onthoud je ook makkelijker andere zaken die daaraan gekoppeld zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan rivieren of bergketens die invloed uitoefenen op het wijngebied.

Ik vertel je hoe ik ze gebruikt heb en welke online alternatieven er zijn.

Lees meer
Nieuw: Patron 2018, de eerste bewaarwijn in NL

Nieuw: Patron 2018, de eerste bewaarwijn in NL

Je weet, ik ben idolaat van Nederlandse Wijnen. Niet voor niets deden we een fietstocht langs Nederlandse Wijngaarden (met nog een tocht in de planning, Corona Volente) en ik ben ook hysterisch aan het fangirlen over een wijndomein van een van mijn oud-studiegenoten....

Lees meer
WSET 3 studietips: Flashcards

WSET 3 studietips: Flashcards

De eerste keer dat je het studieboek van WSET 3 in je handen hebt kán het zijn dat je denkt: “Hoe ga ik ooit in mijn hoofd krijgen?” In dit artikel vind je mijn een van mijn twee grootste lifesavers: Flashcards. Hoe je ze maakt én hoe je ze gebruikt.

Lees meer
Er was een hittegolf, dus ik ging los met cold brews

Er was een hittegolf, dus ik ging los met cold brews

Ik dacht dat de hitte wel redelijk voorbij zou zijn, maar we mogen nog een paar dagen! De afgelopen weken heb ik steeds cold brews en thee-extract gemaakt. Het is niets anders dan zelfgemaakte ijsthee voor superluie mensen.

De wins en fails lees je hier 🙂

Lees meer
Ik deed een 3-daagse theecursus en nu wil ik theesommelier worden

Ik deed een 3-daagse theecursus en nu wil ik theesommelier worden

Nadat ik mijn diploma had gescoord bij de Academie voor Gastronomie, was ik op zoek naar een vervolg. Zou ik WSET 4 gaan doen? Of toch een deeltijd koksopleiding zoeken?

Het werd een theecursus van Mariëlla Erkens via TeesT. Gewoon om eens te kijken wat ik meer zou kunnen met Thee en Spijs. En jahoor, de doos van Pandora is weer open…

Lees meer
Een jaar lang konfijten. Is het de moeite waard?

Een jaar lang konfijten. Is het de moeite waard?

Om met de deur in huis te vallen: Dat ligt er een beetje aan wát je gaat konfijten. Lamsnekken in olijfolie, een beetje zoals Jonnie Boer dat hier doet? JAZEKER. Geitenschenkeltjes konfijten? SUPERGOED IDEE. Eendenbouten? Nog niet misschien, naar mijn niet zo nederige...

Lees meer
Wijngaarden in NL? Ga fietsen! (letterlijk)

Wijngaarden in NL? Ga fietsen! (letterlijk)

Sinds een paar jaar besteed ik mijn zomers op een zadel. Zo fietste ik al eens 1300 km in twee weken langs de randen van Nederland en zijn we (ik vier vakanties met mijn partner, ja) ook een keer van Vlissingen via Boulogne-Sur-Mer naar Trier gefietst. Supertoffe...

Lees meer